Lensbaby Edge 80 Optic

S Lensbaby sme sa stretli na fotomamách asi zhruba pred rokom TU. A keďže je to krásne kreatívny objektív dávam do pozornosti novinku, ktorá poteší a poskytne fotografom ďalší mimoriadny spôsob ovládania hĺbky ostrosti.


Naklopenie objektívu dovoľuje vytvoriť vodorovné, zvislé a diagonálne ostré pruhy cez obraz, ohraničené neostrým obrazom. Veľkosť ostrého pruhu je možné ovplyvňovať voľbou clonového čísla.Objektív je rovnako ako Sweet 35 vybavený clonou s 12 lamelami. Rozsah clonových čísel je f / 2,8 až f/22. Veľkosť clony je možné meniť rýchlo a plynule pohodlným pootočením clonového krúžku. Objektív má aj polohu makro. Povytiahnutím prednej optickej časti je možné zaostriť na vzdialenosť 43 cm.


 Ponúka mimoriadne kreatívnu kontrolu nad hĺbkou ostrosti. Fotograf môže ovplyvňovať veľkosť a tvar ostrého pruhu. Na veľkosť ostrého pruhu má vplyv použitá clona. Pri použití clony f / 2,8 je ostrý pruh cez obraz s mnohými okolitými neostrosti veľmi úzky. Najvyššie clonové číslo f/22 vytvorí veľmi široký ostrý pruh s malým množstvom okolitých neostrostí. Univerzálny objektív Edge 80 je použiteľný v situáciách, ktoré ponúkajú využitie selektívneho zaostrovania pre vytvorenie zaujímavých efektov, od fotografií jedla cez portréty až po fotografovanie prírody.






Základné údaje:
Ohnisková vzdialenosť: 80 mm
Optická konštrukcia: 5 sklenených prvkov v 4 skupinách; viacvrstvová antireflexná úprava
Clona: 12 lamiel, ovládaná clonovým krúžkom
Rozsah clonových čísel: 2,8-22
Veľmi ostré celé obrazové pole; pri naklopení vytvára ostrý pruh cez celú fotografiu, ktorý je ohraničený neostrosťou
Minimálna vzdialenosť zaostrenia: cca 43 cm (pri nastavení na makro a úplne naklopenie tela objektívu)
Maximálna vzdialenosť zaostrenia: nekonečno
Predný závit: 46 mm
Lensbaby 37 mm

Rozmery: 4,9 × 4,77 cm
Hmotnosť: 141,75 g

Doporučené výrobky Lensbaby pre použitie s optikou Edge 80:
Lensbaby Composer Pro (LBCPC, LBCPN, LBCPS, LBCPP, LBCPO)
Lensbaby Composer (LBCC, LBCN, LBCS, LBCP, LBCO)
Lensbaby Muse (LBM2C, LBM2N, LBM2S, LBM2P, LBM2O, LBMPC, LBMPN, LBMPS, LBMPPO)
Lensbaby Control Freak (LBCFC, LBCFN, LBCFS, LBCFP, LBCFO)
Lensbaby Scout (LBSFEC, LBSFEN, LBSFES, LBSFEP, LBSFEO)
Nie je kompatibilný s telom Composer s Tilt Transformer pre Micro 4/3 a Sony Alfa NEX as príslušenstvom
Pridaním EDGE 80 do sortimentu optiky Lensbaby Optic Swap System poskytuje Lensbaby fotografom ďaľšie rozšírenie tvorivých možností. Stačí, aby si užívateľ zakúpil jeden objektív s telom a získa prístup k jedinečnému systému, ktorý ponúka 8 rôznych výmenných objektívov. Každý z nich poskytuje odlišný spôsob ovládania a hĺbky ostrosti a iné kreatívne efekty.



S objektívom Edge 80 a jeho naklápaním je možné ovládať zaostrenú plochu, ktorá prechádza v určitej voliteľnej veľkosti celou  fotografiou. S objektívmi Sweet 35, Double Glass, Single Glass a Plastic Optics je možné ovládať len malé kruhové pole, ktoré je možné presne zaostriť, zatiaľ čo ostatné časti obrazu pri rovnakej hĺbke ostrosti zostávajú neostré. Optika Pinhole / Zonálne doštička prináša nekonečné pole hĺbky ostrosti. Optika Soft Focus umožňuje ostrý obraz s mäkkým prekrytím zo strany na stranu. A optika Fisheye prináša pohľad rybieho oka s uhlom 160 stupňov.






Tak, uvažovali ste nad Lensbaby?
Alebo už túto skvelú hračku máte?
Nooo a koľko z Vás sa snaží z orientovať z ponúkaných možností? Dúfam, že článok Vám trošku ucelil predstavu a ak nie, tak sa pýtajte. :o)
Dajte nám vedieť o Vás o Vašich fotkách a nielen nafotených z Lensbaby objektívmi.

Všetky fotky, video pochádzajú z http://www.lensbaby.com/


 


1 komentárov:

Jana Šamalík povedal(a)...

ano!!!!!
toto chcem!
strasne!!!!

Archive

Následníci

Prilep si ma na svoj blog!

button"/>